100 éves és Masters Bajnokság

Szombaton és vasárnap került sor a Balatoni Csillaghajós hét első versenyére, a 100 évesek versenyére. Az indulás feltétele az volt, hogy a kormányos 50 évesnél idősebb legyen. Külön kerültek értékelésre azok az egységek, ahol mindkét versenyző túl volt már az 50. születésnapján. Bókay Árpád és Ember Sándor összesen másfél évszázadot számlált. Összesen 9 nevezés érkezett.

A terv szerint az első futamra szombaton délben került volna sor, de a Balaton tükör sima volt, levél nem rezdült. 4 órakor azonban megjelent egy bíztató csík a vizen, indulás! 5 órakor rajt. Nyugati irányból lengedezett a szellő, de északról is, délről is egyre feketébb felhők közeledtek, Somogyban állandóan villámlott, a viharjelzés szaporán villogott, de szerencsére a víz fölé egyik oldalról sem tudott a zivatar behatolni. Két rövidke futamot sikerült megtartani, a harmadikra maradt volna szél, de nagyon sötétedett, így irány a kikötő. A stégparti végére megérkezett a vihar, szerencsére már csak a zúzapörköltbe jutott egy kis víz.

 

Vasárnap ismét szélcsend, két óra halasztás, majd megjött egy keleti bríz. Az első rajt 12-kor, a rövid kétkörös pályák miatt pont egykor és kettőkor tudtuk indítani a további futamokat. Az ötödik futam befutása után egy gyengécske front lefújt, de már ne befolyásolta a végeredményt.
Az első helyen Bánkúty Béla – Galántha György végzett, második Kátai Péter – Pilisi György lett, a harmadik a német Walter és Xaver Söllner lett.

 

Hétfőn a Centennial regattával folytatódik a sorozat, 100 éves a Csillaghajó, születésnap bulival. Itt már többen lesznek, hiszen a lengyelek, oroszok már egy hete edzenek a verseny színhelyén.

Erdélyi Béla, versenyrendező

 

+ képek 

+ végeredmény 


Write a comment

Comments: 2
  • #1

    sex telefon (Monday, 16 January 2017 15:34)

    kolebać

  • #2

    seks oferty (Tuesday, 17 January 2017 14:43)

    nierozpuszczany