Star VB – Csata az olimpiáért

Ma ért véget a 2012-es Csillaghajó VB Hyeres-ben. A robotok, akarommondani favoritok hozták a papírformát, Scheidt–Prada ismét világbajnok, Percy–Simpson második. Az izgalmas csörték most hátrébb zajlottak a maradék 4 kvótáért, ami valószínűleg a Star utolsó olimpiai fellépése lesz.

 

Görög öröm (Fotó: Pierrick Contin)
Görög öröm (Fotó: Pierrick Contin)

 

Tavaly Perthben 12 nemzet szerzett indulási jogot Londonra: BRA, GER, USA, POL, SWE, POR, NOR, FRA, CAN, IRL, SUI és GBR, mint házigazda. A fennmaradó helyekre jó eséllyel pályáztak: ITA, NZL, DEN, ESP, CRO, GRE, AUT.

 

Negriék már a verseny első felében elszálltak, végig pechük volt, pedig talán őket várták a legtöbben szinten belül. A dán Hestbaek–Olesen duó nagy formában vitorlázott, és felért a dobogóra. Az új-zélandi Hemish Pepper–Jim Turner 7. helye bőven elég volt a kijutásra, az aranycsillagos megrázta magát. A legszorosabb küzdelem a maraék két tikettért zajlott. Az utolsó futam előtt 4 ponton belül négyen ácsingóztak egymás után a 11–14. helyen (CRO 47 pont, ESP 48, GRE 48, AUT 51). Az utsó futamon a görögök virítottak egy második helyet, irány London. A negyedik kvótát pedig a horvátok szállították, mindjárt két egységgel is: Lovrovicék 12.-ek, Arapovék 13.-ok lettek pontegyenlőséggel. Ha ez volt a válogatójuk is, az nagy pipa az Arapov csapatnak, végig ők voltak előrébb a versenyen. Szegény spanyol 1, Spitziék 2 ponttal csúsztak le az olimpiáról.

+ Végeredmény          + Videók

 

 

Write a comment

Comments: 0